... minut pas minuti

Lifestyle

Feride Papleka: Enigma e një vepre gjeniale

Ismail Kadare është autori i një vepre të shquar. Ai është njëri ndër më të mëdhenjtë e letërsisë. Librat e tij më të mirë janë të gjallë e të ndritshëm

22/07/2024 13:31

LEDRI VULA

“Pasioni, talenti, dhe puna janë zemra e suksesit” Në një industri që është në evoluim të vazhdueshëm dhe e cila sundohet nga krijimtaria, Ledri Vula është një dëshmi e qëndrueshmërisë

22/07/2024 09:59

Josif Papagjoni: Nga religjioni te letërsia

Mbi librin “Antropologji e religjionit – studime në antropologji kulturore, pjesa e tretë” e Shaban Sinanit. Shaban Sinani është nga epëritë e mendimit akademik shqiptar, pak emra i rrinë afër (emra

22/07/2024 00:12

Pse Zoti nuk e shkatërron Satanin?

Bibla na mëson qartë se Perëndia do ta shkatërrojë Satanin. Në një vegim të fundit të kësaj bote, Gjoni sheh se “djalli … u hodh në liqenin e zjarrit dhe

17/07/2024 08:00